Directorul general al Credit Suisse Group, Ulrich Koerner, a indicat că preluarea de urgenţă a băncii de către UBS, cea mai mare instituţie financiară din Elveţia, se va finaliza luni, a informat Bloomberg News sâmbătă, citând o notă internă a băncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În timp ce luni se încheie acest capitol din istoria noastră, este şi începutul unui viitor nou şi interesant. Finalizarea legală de luni este următorul pas important, deoarece lucrăm pentru a vă oferi răspunsurile de care aveţi nevoie cât mai repede posibil”, a spus Koerner într-un memo către angajaţi.”

Vineri, directorul general al UBS, Sergio Ermotti, a sugerat că preluarea Credit Suisse se va încheia luni, cel mai devreme.

Tot  vineri, mai devreme, guvernul elveţian a convenit cu UBS să garanteze până la 9 miliarde de franci elveţieni (9,96 miliarde de dolari) din pierderile pe care banca le-ar putea suporta din vânzarea activelor rivalului său, peste suma 5 miliarde de franci pe care banca trebuie să o acopere.

UBS a refuzat să comenteze, în timp ce Credit Suisse nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.