Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Petre Daea a avut o întâlnire, miercuri la sediul instituţiei, cu producătorii agricoli din judeţele Olt, Dolj, Teleorman, Vâlcea şi Galaţi. La discuţii au participat şi reprezentanţi din conducerea Casei de Comerţ Unirea pentru a pune la punct detaliile în vederea începerii preluării de legume şi a le pune la dispoziţia consumatorilor din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu această ocazie, a fost finalizat proiectul de achiziţie pentru legumele şi fructele pe care Casa de Comerţ le va prelua de la cooperativele din bazinele legumicole pentru a le introduce în circuitul comercial, arată comunicatul de presă al Ministerului Agriculturii.

Astfel, de săptămâna viitoare vor începe livrările către lanţurile de supermarketuri şi alţi parteneri. În prezent sunt disponibile cantităţi de roşii din programul Tomata, castraveţi, iar în perioada următoare vor fi gata şi căpşune, dovlecei, ardei gras, varză, fasole păstăi, porumb zaharat. În cadrul discuţiilor, participanţii au făcut previziuni pentru următoarele luni, fiind luate în considerare şi pepenii, prune şi prune uscate, pere şi mere, cartofii etc.

„Continuăm să ducem mai departe mecanismul comercial menit să conducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale. Casa de Comerţ Unirea va asigura preluarea şi valorificarea legumelor de la producători”, a declarat ministrul Petre Daea, potrivit sursei citate.

De săptămâna viitoare, conducerea Casei de Comerţ Unirea va avea întâlniri cu reprezentanţii retailerilor pentru a face cunoscute cantităţile disponibile la producători în vederea demarării livrărilor de marfă proaspătă şi sigură pentru consum de la producătorii autohtoni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.