Ministurl Finanţelor Adrian Câciu a precizat că România stă bine la capitolul deficit bugetar, iar sâmbătă agenţiile de rating vor transmite o veste bună în acest sens. El a adăugat că discuţiile cu cei de la Comisia Europeană sunt permanente, iar ţările din jur au o mare problemă cu deficitul, chestiune care îi preocupă şi pe miniştrii de resort din Consiliul Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), deoarece acest lucru poate da peste cap calculele privind economia regională şi cea europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu, suntem în regulă cu deficitul. Sâmbătă o să aveţi iar o veste bună de la agenţiile de rating, vedeţi dumneavoastră pentru sunt anumite chestiuni pe care trebuie să şi arăţi că faci nişte lucruri, nu doar stăm să constatăm şi, Doamne fereşte, să se întâmple nişte lucruri. Nu. Suntem în regulă discuţiile cu Comisia Europeană şi chiar apreciază faptul că de fiecare dată Guvernul s-a adaptat. Nu a lăsat anumite chestiuni să se întâmple şi să trimită o srisoare şi să ne spună – «ne pare rău, uitaţi suntem într-o anumită situaţie». Noi avem o discuţie permanentă, cel puţin eu co colegii din ECOFIN şi mai ales cu responsabilii care răspund de zona aceasta şi vreau să vă spun că, dacă vă uitaţi la ţările din jur, ele au o mare problemă cu deficitele. Aici e o chestiune care ne preocupă în ECOFIN, pentru că economia europeană este în încetinire pe primul trimestru e prevăzută o mică stagnare sau chiar în minus. Atunci sunt date peste cap o serie de calcule pe economia regională şi europeană”, a afirmat Adrian Câciu, întrebat marţi la Parlament cum stă România cu deficitul bugetar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.