Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile de joi în scădere cu 1,8%, toate sectoarele terminând ziua în teritoriu negativ, din cauza aşteptărilor investitorilor pentru dobânzi mai mari, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cele mai mari scăderi au fost înregistrate de acţiunile companiilor de călătorii şi agrementi, componenta acestora coborând cu 3,9%, urmate de titlurilor din sectorul resurselor de bază, cu un declin de 3,8%.

Nemulţumirile investitorilor au predominat încă de vineri, după remarcile din partea preşedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, referitoare la majorarea dobânzii cheie pentru temperarea inflaţiei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Marţi, preşedintele Fed din New York, John Williams, a cerut ”o politică oarecum restrictivă pentru a încetini cererea”.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 1,6%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,48%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,86%.

Acţiunile americane au evoluat la rândul lor în scădere, prelungind pierderile pentru a patra zi şi punând la îndoială revenirea pieţei, investitorii analizând eforturile Rezervei Federale de combatere a inflaţiei.

Între timp, acţiunile din Asia-Pacific au fost tranzacţionate la rândul lor în scădere, joi, deoarece investitorii au evaluat rezultatele unui sondaj privat asupra activităţii fabricilor din China, care a arătat că sectorul scade în această lună.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.