Ministrul Energiei Sebastian Burduja a precizat, referitor la planul de măsuri de reducere a cheltuielilor la bugetul de stat, că salută intenţia de eficientizare a aparatul administrativ. El a adăugat că există o nevoie mare de forţă de muncă în mediul privat şi persoanele care nu îşi fac treaba la stat vor avea alte oportunităţi în mediul privat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E cert că există o nevoie mare de forţă de muncă în mediul privat şi sunt persoane care, dacă nu livrează pentru stat, de fapt pentru cetăţenii pe care îi slujesc, sunt convins că vor avea alte oportunităţi în mediul privat. Eu salut această intenţie de a eficientiza aparatul administrativ. Dacă ne gândim la cheltuielile statului român, cu siguranţă fiecare conducător de instituţie trebuie să-şi facă o analiză şi să vadă cine performează, cine nu performează, cine dă dovadă de competenţă profesională va fi binevenit să rămână, cine nu, repet, în mediul privat este o criză cumplită de locuri de muncă şi economia va fi recunoscătoare pentru acest impuls”, a declarat Sebastian Burduja, luni la finalul şedinţei conducerii PNL, chestionat despre acest subiect.

MInistrul Energiei a mai precizat, în legătură cu reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii, că va face o analiză în acest sens în următoarea perioadă.

„O să facem toată această analiză în perioada imediat următoare. Nu ne temem să tăiem din cheltuieli, din contră, din experienţa mea, şi am făcut asta şi la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, atunci când vii cu propuneri de eficientizare, totul merge mai bine, aparatul merge mai bine, pentru că oamenii înţeleg că există totuşi o răspundere”, a completat Burduja.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.