Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat în legătură cu solicitarea protestatarilor legată de cerealele din Ucraina şi a precizat că trebuie înăsprite toate măsurile care ţin de tranzitarea României. El a mai anunţat şi introducerea sigiliului electronic al mărfurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Boloş a fost întrebat duminică, la finalul discuţiilor cu protestatarii dacă există siguranţa ca cerealele ucrainene tranzitează România fără să oprească pe teritoriul nostru. 
“Împreună cu autoritatea vamală şi cu organele noastre de control, operatorilor de transport şi agricultorilor, fermierilor, dar acestea deja sunt măsuri care ţin de un mai bun management organizat la nivelul nostru, încât prin intermediul sigiliului mărfurilor şi a ceea ce avem noi acum ca şi instrumente de combatere a acestei...pentru că, într-adevăr, dumnealor s-au plâns pe bună dreptate, aici le dăm dreptate pentru că trebuie noi să înăsprim toate aceste măsuri care ţin de tranzitarea României”, a afirmat Boloş.
El a anunţat şi introducerea sigiliului electronic al mărfurilor. 
“Nu întâmplător introducem sigiliul electronic al mărfurilor. Sunt 2.000 de sigilii pe care avem în intenţie să le achiziţionăm şi care, sper eu, cu data de 1 iulie, să le putem avea operaţionale. Dar toate aceste lucruri nu le putem rezolva peste noapte şi din punctul acesta de vedere, avem înţelegere maximă între revendicările dumnealor”, a explicat ministrul Finanţelor. 
El a mai fost întrebat dacă există informaţii că se vinde la negru grâu din Ucraina în România.
“În momentul de faţă, acestea sunt informaţii pe care le avem şi noi din discuţiile cu dumnealor.  Aici, organele statului,  noi, prin Autoritatea Vamală Română şi apoi cântărirea care se face la intrarea şi ieşirea din ţară împreună cu Ministerul Transporturilor, va trebui să fim mult mai vigilenţi în a avea măsuri. Din discuţiile cu dumnealor spuneau că există modalităţi prin care, deşi noi aplicăm sigiliul mărfii prin trapele care se deschid, se poate descărca o cantitate semnificativă de material, s-ar reduce cantitatea  de marfă transportată. Dar acestea sunt lucruri pe care noi, împreună cu Autoritatea Vamală Română, le vom verifica în următoarea perioadă şi vom stabili măsuri concrete pentru a-i sprijini”, a transmis Marcel Boloş. 
El a vorbit şi despre proceduri simplificate pentru trecerea punctelor de frontieră. 
“Deocamdată am avut discuţia cu Autoritatea Vamală Română, atât din perspectiva procedurilor simplificate pentru trecerea punctelor de frontieră şi să îi sprijinim la reducerea timpilor de aşteptare în vamă, aici parteneriatul este comun cu Ministerul Transporturilor şi cu celelalte organe competente şi,  sigur, aici o să venim cu un pachet de măsuri care priveşte atât partea de simplificare a procedurilor, cât şi înăsprirea măsurilor pentru tranzitul mărfurilor, dar trebuie să ţinem cont că până la sigiliul electronic al mărfurilor tot vom avea aceste uşoare dificultăţi pentru a rezolva problemele dumnealor”, a mai declarat ministrul Finanţelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.