Boeing va construi viitoarea generaţie de aeronave Air Force One, ”o Casă Albă zburătoare de o valoare extraordinară pentru contribuabili”, a anunţat marţi compania, printr-un mesaj pe Twitter, acordul fiind confirmat şi de Casa Albă, relatează MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul din această săptămână va fi pentru două avioane, în valoare de 3,9 miliarde de dolari, suma incluzând şi echipamentele speciale, cum ar fi o sală alocată comunicaţiilor şi spaţii mari pentru bucătărie, precum şi modificări structurale pentru protejarea şi adăpostirea celor aflaţi la bord pentru o lungă perioadă de timp, a explicat Boeing pentru MarketWatch.

Anunţul a fost confirmat şi de Casa Albă.

“Preşedintele Trump a ajuns la un acord informal cu Boeing pentru un contract cu preţ fix pentru noul program Air Force One”, a declarat secretarul adjunct pentru presă Hogan Gidley.

Acordul iniţial era în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari.

”Preşedintele Trump a negociat un acord bun în numele poporului american”, potrivit Boeing.

Acţiunile Boeing au crescut cu peste 140% din decembrie 2016, când Trump a ameninţat că va anula o comandă pentru noile avioane Air Force One, el afirmând atunci pe Twitter că ”costurile su scăpat de sub control”.

În ultimele 12 luni, acţiunile Boeing au crescut cu 105%, comparativ cu avansul de 17% al indicelui S&P 500 şi cel de 23% al indicelui Dow Jones.

Boeing a raportat luna trecută rezultate financiare peste aşteptări aferente trimestrului patru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.