Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a anunţat, joi, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50% pe an. Aceasta este a opta oară consecutiv când BNR decide păstrarea ratei dobânzii la acest nivel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, BNR a decis menţinerea la 1,50% pe an a ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit şi la 3,50% pe an a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare.

În plus, consiliul de administraţie al BNR a decis păstrarea păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Aceasta este a opta oară când BNR decide menţinerea ratei dobânzii la 2,50%.

În şedintele din 15 mai, 2 aprilie, 7 februarie, 8 ianuarie, noiembrie 2018, octombrie 2018, august 2018 şi iulie 2018, BNR a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an.

În 7 mai 2018, BNR a decis creşterea ratei dobânzii de politică monetară de la 2,25% la 2,50% pe an.

Decizia a fost luată în contextul în care rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a scăzut uşor în mai, la 4,10%, după ce urcase în aprilie la 4,11%, potrivit datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.