Blue Air si Boeing a făcut marţi oficial o comandă fermă pentru şase avioane 737 MAX şi îşi păstrează dreptul să mai cumpere alte două astfel de aeronave în aceleaşi condiţii, compania devenind astfel primul operator de Boeing 737 MAX din România. În plus, Blue Air va închiria alte doisprezece Boeing 737 de la Air Lease Corporation, partenerul cu care a început în acest an colaborarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut în cadrul Paris Air Show 2017, cel mai mare eveniment al industriei aeronautice mondiale, unde s-a semat marţi contractul de achiziţie.

Blue Air operează în prezent cu 29 de aeronave Boeing 737.

"Susţinuţi de parteneriatul cu Boeing, Blue Air are o lungă şi bogată istorie în operarea celui mai vândut model de avion scurt/mediu-curier, Boeing 737. Comanda plasată către Boeing, cât şi aeronavele adiţionale contractate de la partenerul nostru strategic Air Lease Corporation, urcă la 20 de aeronave ultra-moderne angajamentul pe care Blue Air îl ia în interesul siguranţei, confortului pasagerilor companiei, dar şi a protejării mediului înconjurător”, a declarat directorul general al Blue Air, Gheorghe Răcaru.

El afirmă că modelul Boeing 737 MAX va permite companiei Blue Air să zboare spre destinaţii noi şi pe distanţe mai mari.

”737 MAX este avionul care a înregistrat cele mai rapide vânzări din istoria companiei Boeing, acumulând peste 3.700 de comenzi, de la 87 de clienţi din întreaga lume”, a precizat compania Blue Air.

Modelul 737-800 este una dintre aeronavele cele mai bine vândute ale familiei Next Generation 737-800, cea mai avansată din punct de vedere tehnologic din familia avioanelor scurt/mediu-curier.

Reprezentanţii Boeing au menţionat că Blue Air este primul client dinRomânia pentru modelul 737 MAX.

"737 MAX este ideal pentru Blue Air şi piaţa pe care o deserveşte, crescând potenţialului de venituri şi îmbunătăţind performanţele operaţionale”, a spus vicepreşedintele pentru vânzările din Europa în cadrul Boeing Commercial Airplanes, Monty Oliver, în cadrul aceluiaşi eveniment. 

Blue Air a fost înfiinţata în 2004 şi s-a dezvoltat de-a lungul anilor devenind un operator aerian paneuropean, cu baze operaţionale în România, Cipru, Italia şi Marea Britanie.

În anul 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriană românească, depăşind în premieră compania de stat Tarom după numărul de pasageri transportaţi.  

Compania low-cost operează zboruri către peste 100 de rute, din 16 ţări.

Compania are opt baze operaţionale, în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Larnaca, Liverpool şi Torino.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.