Banca creată de preluarea Credit Suisse de către UBS este gata să îşi reducă forţa de muncă cu 20%-30%, a informat duminică cotidianul elveţian Tages-Anzeiger, citând un manager senior al UBS, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UBS a fost de acord să cumpere Credit Suisse, banca concurentă din Zurich, pentru 3 miliarde de franci elveţieni (3,3 miliarde de dolari), într-o tranzacţie concepută de guvernul elveţian, banca centrală şi autoritatea de reglementare a pieţei pentru a evita colapsul sistemului financiar al ţării.

Însă acordul, care a fost realizat şi pentru a ajuta la asigurarea stabilităţii financiare la nivel global, a stârnit îngrijorări cu privire la dimensiunea unei noi bănci cu active de 1.600 miliarde de dolari şi peste 120.000 de angajaţi în întreaga lume.

Potrivit articolului publicat de  Tages-Anzeiger, banca ar putea tăia aproximativ 11.000 de locuri de muncă în Elveţia.

Locurile de muncă de la divizia sa de investiţii bancare din SUA vor fi, de asemenea, afectate, se arată în articol, UBS fiind pregătită pentru discuţii pentru a rezilia un acord care i-ar fi dat operatorului de tranzacţii de pe Wall Street Michael Klein controlul asupra unei mari părţi a băncii de investiţii a Credit Suisse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.