Companiile Baidu şi Pony.ai au obţinut fiecare aprobare pentru a oferi servicii de transport cu vehicule autonome, fără şoferi, în capitala chineză Beijing, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul Apollo al Baidu va desfăşura 10 vehicule complet autonome într-un parc tehnologic dezvoltat de guvernul de la Beijing, a declarat gigantul chinez care oferă servicii de transport la cerere, într-un comunicat.

Autorizaţia marchează un pas înainte faţă de luna decembrie, când Baidu a spus că i s-a acordat o licenţă pentru a testa serviciul.

Baidu va opera acum servicii de robotaxiuri fără şofer în trei oraşe chineze, inclusiv Wuhan şi Chongqing.

Vehiculele nu vor avea oameni pe scaunul de conducere şi nici operatori de siguranţă.

Baidu, cu sediul central la Beijing, care generează majoritatea veniturilor din motorul său de căutare pe internet, s-a concentrat pe tehnologiile de conducere autonomă în ultimii cinci ani, deoarece caută să se diversifice.

Pony.ai, susţinută de Toyota Motor, a declarat într-un comunicat separat că a primit la rândul său o astfel de autorizaţie din partea oraşului Beijing.

Compania operează deja un serviciu de robotaxiuri în oraşul Gaungzhou din sudul Chinei.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.