Aston Martin va atrage 575,8 milioane de lire sterline (660 de milioane de dolari) printr-o emisiune de drepturi de preempţiune, în timp ce investitorii majori, inclusiv fondul suveran de administrare a averilor din Arabia Saudită, îşi păstrează încrederea în producătorul britanic de automobile de lux aflat în dificultate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania cu o istorie de 109 ani a anunţat luni că va emite patru noi acţiuni, la preţul de 103 pence pe unitate, pentru fiecare acţiune existentă.

Emisiunea de drepturi face parte dintr-o majorare de capital anunţată anterior, de 653,8 milioane de lire sterline, ceea ce face ca Fondul de Investiţii Publice (PIF) al Arabiei Saudite să fie unul dintre cei mai mari acţionari ai companiei.

Aston Martin a declarat că problema drepturilor de preempţiune a fost pe deplin angajată şi garantată, cu sprijinul PIF, precum şi al preşedintelui Lawrence Stroll Yew Tree şi Mercedes Benz.

Strângerea de fonduri va permite companiei să-şi reducă datoria şi să investească în noi modele, a spus acesta.

Proprietarul echipei de curse de Formula 1 a consumat bani şi a fost afectat de probleme ale lanţului de aprovizionare.

Compania a înregistrat în iulie o triplare a pierderilor semestriale înainte de impozitare.

Aston Martin a respins o propunere de investiţie de 1,3 miliarde de lire sterline, care ar fi predat controlul afacerii investitorului italian Investindustrial şi producătorului chinez Geely.

”Fundamentele Aston Martin rămân nesigure cu sau fără majorarea de capital”, a declarat Victoria Scholar, şefa de investiţii la Interactive Investor, subliniind problemele din prima jumătate a anului. Ea a spus că o scădere recentă a lirei ar putea încuraja interesul unui cumpărător străin pentru companie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.