Asociaţii ale furnizorilor de alimente din Marea Britanie au cerut guvernului să negocieze cu Uniunea Europeană un acord pentru Brexit fără tarife, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consorţiul Britanic pentru Retail, Uniunea Naţională a Fermierilor şi Federaţia Alimentelor şi Băuturilor au cerut premierului Theresa May, într-o declaraţie comună de duminică, să asigure şi acorduri tranzitorii cu UE, înainte ca Marea Britanie să iasă din UE.

”Nu putem opera în izolare. Cerem guvernului să aibă o abordare care să asigure stabilitatea şi continuitatea afacerilor cu produse agro-alimentare şi băuturi.

Într-un raport recent comandat de Wm Morrison Supermarkets se arată că Marea Britanie importă aproape jumătate din alimentele pe care le consumă, iar o treime provin din UE.

Asociaţiile industriale şi-au prezentat cazul înainte de termenul de 29 martie la care May ar trebui să activeze Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, prin care vor începe oficial negocierile pentru Brexit.

Ideea de la care porneşte guvernul este că ieşirea din UE fără un acord este mai bună decât un acord prost.

Asociaţiile din industria alimantară cer guvernului să le ceară opinia înainte de a semna noi acorduri comerciale.

Solicitarea este similară cu cea a şefilor celor mai mari cinci asociaţii comerciale din Marea Britanie, care au solicitat guvernului, în ianuarie, să profite de experienţa acestui sector.

În lanţurile de furnizori de alimente din Marea Britanie lucrează 3,9 milioane de oameni, iar sectorul generează în economie 108 miliarde de lire sterline (135 miliarde dolari) pe an, potrivit acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.