Creşterea numărului de smartphone-uri recondiţionate cumpărate de oameni este firească în contextul economic actual, iar Apple pare, din nou, să ştie cel mai bine să profite şi de această schimbare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

49% dintre smartphone-urile recondiţionate vândute anul trecut au fost iPhone-uri, arată o analiză a acestei pieţe realizată şi publicată de Counterpoint. Apple a reuşit să-şi crească cota pe această piaţă anul trecut cu 16% faţă de 2021.

Samsung, principalul rival, şi-a văzut cota piaţă scăzând uşor, de la 28% în 2021, la 26% în 2022. În acelaşi timp, analiza arată că un mic procent dintre utilizatorii smartphone-urilor cu Android au preferat iPhone-uri.

Piaţa smartphone-urilor recondiţionate a crescut anul trecut la nivel global cu 5% faţă de 2021. Creşterea ar fi fost mult mai mare, spun analiştii, dacă, din cauza politicilor COVID, nu ar fi înregistrat o scădere de 17% în China.

Scăderea din China a ajutat India să devină cea mai mare piaţă pentru aceste produse. Piaţa din India, acolo unde Apple este un brand dorit (iPhone-urile sunt dorite, dar mulţi nu şi le permit), a crescut anul trecut cu 19%.

Piaţa smartphone-urilor recondiţionate este de mult timp unul din focusurile Apple, iar vânzarea acestora este ajutată de faptul că iOS beneficiază de update-uri pe mai mulţi ani decât Android.

Analiştii susţin că o mare parte dintre clienţii acestei pieţe au preferat să cumpere flagship-uri, ceea ce a dus la o creştere a preţului mediu de vânzare al smartphone-urilor recondiţionate.

Oamenii sunt împinşi spre modelele recondiţionate de preţurile tot mai mari ale smartphone-urilor noi, nu doar ale iPhone-urilor, iar factorii macroeconomici actuali favorizează această piaţă, se arată în analiză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.