Apple a anunţat, luni că că va oferi posibilitatea stocării cardurilor de identitate emise de statele americane pe dispozitive iPhone şi că va adăuga protecţii privind confidenţialitatea datelor utilizatorilor pe serviciul său de stocare iCloud şi aplicaţiile de e-mail, printre câteva actualizări ale software-ului de pe dispozitivele sale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, compania a prezentat actualizări ale aplicaţiei sale de video chat FaceTime, adăugând posibilitatea de a programa apeluri cu mai mulţi participanţi şi de a face software-ul compatibil cu dispozitivele Android şi Windows. Măsura, care pune Apple într-o concurenţă mai directă cu companii precum Zoom Video Communications Inc (ZM.O), care a câştigat importanţă în timpul pandemiei, este primul anunţ major de la reuniunea anuală a Apple pentru dezvoltatorii de software.

Apple a spus că utilizatorii vor putea scana cărţi de identitate emise de statele participante din SUA, iar cardurile vor fi criptate în portofelul digital al unui utilizator, unde compania oferă în prezent posibilitatea de a stoca carduri de credit şi carduri de tranzit în unele oraşe din SUA.

Apple colaborează cu administraţia SUA pentru securitatea transporturilor pentru a accepta ID-urile digitale la aeroporturi.

Apple a schimbat numele serviciului său de stocare iCloud plătit în iCloud + şi a adăugat funcţii de confidenţialitate. Una dintre acestea ascunde identitatea şi comportamentul de navigare al unui utilizator atât de la Apple, cât şi de la agenţii de publicitate. O altă funcţie permite utilizatorilor să-şi ascundă adresa de e-mail atunci când completează formularele online. Apple a spus că preţurile iCloud nu se vor schimba în pofida noilor caracteristici.

Compania a mai anunţat că îşi actualizează aplicaţiile de e-mail pentru a nu permite ca expeditorii să folosească trackere care detectează când este deschis un e-mail.

Apple a introdus, de asemenea, un nou mod de a urmări unde trimit date aplicaţiile de servicii ale unor terţi şi a declarat că asistentul său vocal Siri nu va mai avea nevoie să se conecteze la serverele Apple pentru a răspunde unor solicitări.

Utilizatorii vor putea să controleze alte dispozitive Apple, cum ar fi iPad-urile, de pe computerele şi laptopurile Mac. Apple a anunţat alte îmbunătăţiri software pentru a facilita lucrul pe dispozitivele sale. Aceste caracteristici, la fel ca multe alte caracteristici emblematice Apple, nu vor funcţiona cu dispozitive terţe.

Apple a introdus ceea ce numeşte evenimente în aplicaţie, o modalitate prin care dezvoltatorii pot găzdui evenimente live în cadrul aplicaţiilor şi au acele evenimente prezentate în timp real în App Store. Măsura ar putea intensifica concurenţa cu Facebook, care a declarat luni că intenţionează să lanseze o afacere de evenimente online care va fi gratuită până în 2023 şi, ulterior, va percepe comisioane mai mici decât taxele Apple de 30% pentru App Store.

Conferinţa Apple Worldwide Developers, desfăşurată online pentru al doilea an din cauza pandemiei, atrage de obicei mii de dezvoltatori de aplicaţii, dintre care mulţi speră că Apple le va asculta preocupările.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.