Încercând să eficientizeze procesul de producţie a propriilor produse, Apple a decis să testeze printarea 3D a unora dintre componentele acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple testează printarea 3D a carcasei din oţel inoxidabil de la următoarea serie de Apple Watch, conform surselor citate de Bloomberg.

Procedura elimină nevoia tăierii metalului şi aduce o serie întreagă de avantaje - timpul de producţie este scurtat şi se foloseşte mai puţin material, ceea ce duce la scăderea costului de producţie şi a impactului asupra mediului.

Apple şi partenerii săi au lucrat la dezvoltarea acestei tehnici pe durata ultimilor trei ani. Procedura este testată în cazul carcasei de oţel inoxidabil de la seria 9 de Apple Watch, care va fi prezentată oficial în curând.

Dacă testele vor decurge cu succes, compania are în plan să extindă această procedură şi la nivelul altor produse, dincolo de ceasuri.

Ceasurile cu oţel inoxidabil, unde este testată acum printarea 3D, reprezintă aproximativ 10% din linia de smartwatch-uri a companiei americane.

Apple organizează un eveniment pe 12 septembrie, unde va prezenta noi iPhone-uri şi ceasuri inteligente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.