Prima cască de MX Apple, aflată în dezvoltare de foarte mult timp şi amânată deja de mai multe ori, ar putea fi prezentată public pentru prima oară în cadrul evenimentului anual dedicat de companie dezvoltatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna iunie, la Worldwide Developers Conference, Apple ar putea să-şi prezinte, în sfârşit, prima cască de realitate mixtă, susţin sursele citate de Bloomberg.

La ultima strigare pe surse, în cărţi era o prezentare în luna aprilie, dar se pare că au apărut noi complicaţii, pentru care a fost necesară o nouă amânare.

Intrarea pe piaţă ar urma să aibă loc undeva spre finele anului, astfel că din iunie până atunci dezvoltatorii vor avea câteva luni la dispoziţie pentru a vedea produsul şi a încerca să dezvolte primele aplicaţii şi jocuri.

Se zvoneşte că produsul celor de la Apple va fi unul scump, cu un preţ ce ar putea ajunge la 3.000 de dolari, dar va îngloba tehnologii şi facilităţi care nu se găsesc la alte căşti care există acum pe piaţă.

Prima cască Apple de MX se pare că va avea două ecrane 4K şi foarte multe camere şi senzori care vor oferi funcţii avansate de tracking şi va putea fi folosită fără un controller.

La baza acesteia se va afla un chipset M2, care se aşteaptă să fie cel mai puternic implementat vreodată într-un astfel de produs. O problemă va fi autonomia redusă şi faptul că va fi necesară o baterie externă.

Este posibil ca prima cască Apple de MX să se numească Reality Pro. Este deja aproape o certitudine că sistemul acesteia de operare va fi xrOS, similar ca interfaţă cu iOS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.