Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a făcut controale la depozitele de legume, fructe şi cereale din Bucureşti şi mai multe judeţe, fiind aplicate amenzi în valoare de aproape un milion de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ANSVSA anunţă, vineri, că a desfăşurat, în perioada 12-13.10.2022, o acţiune tematică de control la depozitele de legume, fructe şi cereale din municipiul Bucureşti şi din judeţele Arad, Argeş, Bihor, Braşov, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava,Timiş. 

Au fost verificate 386 de unităţi de depozitare şi au fost acordate 101 amenzi contravenţionale în valoare totală de 956.000 lei, precum şi 2 ordonanţe de suspendare a activităţii.Totodată, au fost reţinute oficial 6.451 kg de legume, fructe şi cereale, cantitate ce a fost dirijată pentru neutralizare către unităţile autorizate. 

În timpul controalelor au fost verificate condiţiile de funcţionare a unităţilor, respectarea legislaţiei în vigoare referitoare la operaţiunile de comerţ intracomunitar şi import din ţări terţe. De asemenea, a fost realizat controlul documentar şi s-a verificat modul de asigurare a trasabilităţii de către operatorii din domeniu. 

De asemenea, s-au prelevat 52 de probe pentru determinarea conţinutului de micotoxine, pesticide şi contaminare radioactivă. 

Inspectorii au găsit, printre altele, unităţi fără autorizaţie de funcţionare, depozitare, chiar şi provizorie, a ambalajelor de transport a produselor alimentare în condiţii care pot determina contaminarea acestora, mijloace de transport produse de origine nonanimală neigenizate şi neînregistrate, spaţii de depozitare necorespunzătoare şi nerespectarea prevederilor legale privind comerţul intracomunitar, precum şi importul din ţări terţe. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.