Ebook reader-ul Kindle, împreună cu magazinul asociat de cărţi în format electronic al Amazon, vor părăsi piaţa chineză pentru motive deocamdată neelucidate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amazon a decis să scoată de pe piaţa chineză atât magazinul de cărţi electronice, cât şi Kindle, dispozitivul pentru citirea cărţilor electronice vândut de compania americană.

Procesul de retragere de pe piaţa chineză va fi finalizat peste doi ani, însă a început deja. Încă de joi, Amazon a decis să nu mai livreze dispozitivele Kindle magazinelor din China.

Magazinul de cărţi al companiei va mai funcţiona în China până pe 30 iunie 2023, iar aplicaţia Kindle va mai fi disponibilă până pe 30 iunie 2024, pentru ca utilizatorii de aici să aibă timp să-şi descarce şi să-şi mute cărţile pe alte dispozitive.

Vor mai beneficia de suport şi garanţie Kindle-urile vândute după 1 ianuarie 2022, iar aplicaţiile descărcate până la termenul limită de peste doi ani vor putea fi folosite în continuare, câtă vreme nu sunt dezinstalate.

Motivul pentru care Amazon a luat această decizie este învăluit în mister. Oficialii companiei spun că retragerea nu are legătură cu cenzura, lucru evident şi din modul treptat în care se face această retragere.

Mai degrabă, retragerea ar putea fi legată de scăderea vânzărilor. În 2017, Kindle avea 40% din piaţa chineză de cărţi electronice, însă, de atunci au apărut numeroase alternative, mai ieftine, ale producătorilor locali.

În plus, iiMedia Research estimează că majoritatea chinezilor care citescă cărţi în format electronice preferă telefonul mobil, în loc să cumpere un dispozitiv special dedicat pentru asta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.