Operatorul aerian german Air Berlin, aflat în insolvenţă, a anulat şi miercuri 32 de zboruri, după ce 150 de piloţi au anunţat că sunt bolnavi şi nu se pot prezenta la serviciu, scrie Reuters. Marţi s-a înregistrat o situaţie similară, fiind anulate circa 70 de zboruri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Îmbolnăvirea în masă a piloţilor ameninţă însăşi existenţa companiei şi diminuează şansele în vederea păstrării locurilor de muncă după încheierea procedurilor de vânzare, susţine operatorul aerian german.

Marţi, Air Berlin a anulat aproximativ 100 de zboruri, după ce circa 200 de piloţi au anunţat că sunt bolnavi şi că nu se pot prezenta la serviciu.

“Nu există companie care să fi fost pusă întro lumină mai puţin favorabilă ca Air Berlin astăzi. Este esenţial să reluăm operaţiunile, pentru a putea finaliza cu succes discuţiile cu investitorii”, a spus, într-un memo intern, directorul de operaţiuni al Air Berlin, Oliver Iffert.

Într-un comunicat separat, reprezentanţii sindicatului piloţilor, Vereinigung Cockpit, s-au arătat surprinşi de numărul mare de absenţe anunţate marţi. Potrivit acestora, sindicatul nu şi-a îndemnat membrii să declare că sunt bolnavi.

Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, şi-a cerut insolvenţa luna trecută, după ce Etihad Airways, principalul acţionar, şi-a retras sprijinul financiar.

Anul trecut, operatorul aerian rival TUIfly a fost forţat să anuleze mai multe zboruri după ce piloţii au anunţat de asemenea că s-au îmbolnăvit. Reprezentanţii sindicali au spus atunci că angajaţii s-au temut că negocierile pe tema unei potenţiale fuziuni să nu ducă la concedieri şi tăieri de salarii.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.