Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în mai cu 9,7%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel înregistrat în luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,2%, serie brută, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aprilie, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 5,5%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 14,2%, serie brută. 

În mai, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 9,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,8%.

Volumul cifrei de afaceri a înregistrat un avans datorat creşterilor înregistrate datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+41%), comerţul cu autovehicule (+11,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,9%) şi la activitǎţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+0,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,2% mai mare comparativ cu luna mai 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+22,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+19,8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+19,3%)şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+10%).

Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 11,3%.

În 2018, faţă de 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,9%, serie brută.

 

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.