Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu şi reprezentanţii Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională au discutat, vineri, despre problemele şi soluţiile pentru accelerarea absorbţiei în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 şi începerea implementării Programelor Regionale 2021-2027.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Concret, au fost discutate măsurile pentru recuperarea întârzierilor, procesarea rapidă a cererilor de rambursare şi de plată depuse de beneficiarii POR”, arată postarea de pe pagina de Facebook a MIPE.

Un alt subiect de discuţie a fost contractarea angajamentelor pentru noul cadru financiar şi trecerea de la o absorbţie cantitativă la una calitativă.

„Accent deosebit astăzi în întâlnire s-a pus pe continuarea şi eficientizarea procesului de descentralizare a fondurilor europene şi realizarea unei convergenţe reale în comunităţile locale în scopul diminuării disparităţilor regionale”, completează sursa citată.

Ministrul Câciu le-a transmis  reprezentanţilor Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională „deschiderea sa totală pentru colaborare şi dialog printr-o abordare orientată către livrarea de rezultate cu impact real în îmbunătăţirea proceselor de atragere a fondurilor europene şi creşterea calităţii proiectelor implementate”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.