Administraţia Biden a anunţat marţi că va vinde încă 20 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice ale Statelor Unite, ca parte a unui plan anterior de a profita de facilitate pentru a calma preţurile petrolului, impulsionate de invadarea Ucrainei de către Rusia şi pe măsură ce cererea îşi revine după pandemie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia a anunţat la sfârşitul lunii martie că va elibera o cantitate record de 1 milion de barili de petrol pe zi timp de şase luni din rezervele strategice, păstrate în caverne de sare scobite pe coastele din Louisiana şi Texas.

Statele Unite au vândut deja 125 de milioane de barili de petrol din rezerve, iar aproape 70 de milioane de barili au fost deja livraţi cumpărătorilor, a declarat reporterilor un înalt oficial al administraţiei.

Eliberarile de petrol din rezerve au reprezentat ”o linie de salvare” pentru companiile petroliere şi de rafinare, în timp ce industria continuă să reia producţia de petrol după scăderile din perioada de vârf a pandemiei de Covid-19, a spus oficialul.

Administraţia pentru Informaţii în Domeniul Energiei a SUA a declarat luna aceasta că producţia de petrol din SUA va creşte la peste 11,9 milioane de barili pe zi (bpd) în 2022 şi la aproape 12,8 milioane bpd în 2023, de la aproximativ 11,2 milioane bpd. în 2021. Aceasta se compară cu un record de aproape 12,3 milioane bpd în 2019.

Statele Unite vor depune oferte în toamnă pentru a începe procesul de răscumpărare a 60 de milioane de barili de ţiţei pentru rezervele strategice, un prim pas în reumplerea stocurilor după eliberarea a 180 de milioane de barili, a declarat Departamentul Energiei în luna mai.

Departamentul va propune în curând o regulă care să ajute la reintroducerea petrolului în rezerve, unde nivelurile au scăzut la 475,5 milioane de barili, cel mai redus nivel din iunie 1985, permiţându-i să încheie contracte forward pentru a cumpăra petrol în anii următori la preţuri fixe, prestabilite.

Preţurile internaţionale ale petrolului au scăzut marţi ,din cauza vânzării din rezervele strategice ale SUA şi a preocupărilor consumatorilor cu privire la inflaţie şi ratele dobânzilor.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au închis marţi la 104,40 dolari pe baril, în scădere cu 75 de cenţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.