Administraţia preşedintelui Joe Biden va pune la dispoziţie 13,5 miliarde de dolari pentru a ajuta gospodăriile americane cu venituri mici să-şi reducă costurile de încălzire în această iarnă, a anunţat miercuri Casa Albă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca parte a iniţiativei, Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane din SUA oferă 4,5 miliarde de dolari sub formă de finanţare pentru Programul de Asistenţă Energetică a Casei, pentru persoane cu venituri mici, se arată într-un comunicat.

Consumatorii americani se pot aştepta să plătească cu până la 28% mai mult pentru a-şi încălzi casele în această iarnă decât anul trecut, din cauza creşterii costurilor combustibililor şi a vremii mai reci, a estimat Administraţia de Informaţii Energetice (EIA) din SUA, în previziunile sale privind combustibilii de iarnă din octombrie.

 Noua finanţare îi va ajuta pe americani cu costurile de încălzire şi cu facturile neplătite la utilităţi şi cu reparaţii la aparatele electrocasnice care îi vor ajuta să-şi scadă costurile cu energia, a spus Casa Albă.

Separat, Departamentul pentru Energie al SUA va aloca 9 miliarde de dolari în finanţare din Legea de reducere a inflaţiei, pentru a sprijini până la 1,6 milioane de gospodării să îşi modernizeze casele pentru a reduce facturile la energie.

Aproximativ 90% din cele aproximativ 130 de milioane de gospodării din SUA se bazează pe gaze naturale sau electricitate pentru căldură. Restul folosesc fie păcură, propan, fie lemn pentru căldură.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.