Acţiunile Nvidia au crescut joi cu 15% şi s-au apropiat de o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari, la o zi după ce gigantul producător de cipuri a afişat profituri care depăşesc estimările Wall Street, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul de cipuri a redevenit a treia cea mai valoroasă companie din SUA, după ce acţiunile au atins un nivel record de 780,85 USD pe unitate.

Creşterea de 15% a acţiunilor Nividia este echivalentă cu o creştere a capitalizării bursiere cu aproximativ 260 de miliarde de dolari.

Gigantul tehnologic din SUA a raportat venituri de 22,10 miliarde de dolari pentru al patrulea trimestru fiscal, o creştere de 265% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net a crescut cu 769%, deoarece compania continuă să vadă un impuls din entuziasmul faţă de inteligenţa artificială.

Cipurile Nvidia sunt folosite pentru a antrena uriaşele modele AI, cum ar fi cele dezvoltate de Microsoft şi Meta. Nvidia nu vede semne de încetinire.

Compania estimează că veniturile sale în trimestrul curent vor atinge 24 de miliarde de dolari, cu mult peste estimări.

”În principiu, condiţiile sunt excelente pentru creşterea continuă” în 2025 şi mai departe, a spus miercuri CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, amplificând optimist în jurul acţiunilor.

Divizia Nvidia Data Center, care include plăcile grafice H100 ale companiei, folosite pentru instruirea AI, a înregistrat vânzări de 18,4 miliarde de dolari în trimestrul patru, reprezentând o creştere de 409% de la an la an. P

erspectivele pozitive ale Nvidia au determinat o rundă de upgrade-uri ale brokerilor.

JPMorgan şi-a crescut preţul ţintă pentru acţiunile Nvidia de la 650 USD la 850 USD, în timp ce Bank of America Global Research şi-a reevaluat ţinta de la 800 USD la 925 USD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.