Acţiunile europene au încheiat tranzacţiile miercuri în creştere puternică, investitorii ignorând datele despre inflaţia peste aşteptări din Statele Unite, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 1,6%, componenta acţiunilor auto avansând cel mai mult, cu 3,6%, în timp ce toate sectoarele au fost tranzacţionate în teritoriu pozitiv, cu excepţia sănătăţii, care a scăzut cu 1,2%.

Câştigurile din Europa vin după câteva sesiuni de tranzacţionare agitate în regiune, dar şi pe alte pieţe.

Acţiunile europene au urcat marţi, pe măsură ce pieţele mondiale s-au redresat după o serie de vânzări ample în ultimele zile, determinate în principal de îngrijorările legate de inflaţie şi de creşterea ratelor dobânzilor, şi de potenţialul unei recesiuni globale.

Pe Wall Street, acţiunile americane au crescut la rândul lor miercuri, cu excepţia indicelui tehnologic Nasdaq, în ciuda indicelui preţurilor de consum din aprilie, care a arătat o creştere de 8,3% a preţurilor, mai mare decât avansul de 8,1% aşteptat de economiştii chestionaţi de Dow Jones.

Creşterea preţurilor a rămas aproape de cel mai rapid ritm al ultimilor 40 de ani, de 8,5%, consemnat în martie.

Volatilitatea recentă a pieţei a fost determinată de preocupările investitorilor cu privire la creşterea ratelor dobânzilor şi semnele de întrebare cu privire la cât de agresiv va acţiona Rezerva Federală pentru a reduce inflaţia. În plus, investitorii continuă să monitorizeze conflictul în curs din Ucraina şi restricţiile legate de Covid-19 din China.

Preţurile gazelor naturale europene au crescut miercuri, după ce operatorul de reţea de stat al Ucrainei a suspendat fluxurile de gaze ruseşti printr-un punct de intrare cheie.

În Europa, inflaţia anuală din Germania a accelerat în aprilie la 7,4%, cel mai ridicat ritm din 1981. Acţiunile Alstom, Commerzbank, Continental, E.On, Siemens Energy, Thyssenkrupp şi Tui au evoluat miercuri în creştere.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 2,17%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,5%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,44%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.