Acţiunile europene au închis în creştere, vineri, cât şi la nivelul săptămânii, după datele privind inflaţia din zona euro şi piaţa muncii din SUA, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat  vineri cu 1,1%, în timp ce pe ansamblul săptămânii a avansat cu 3,4%, aceasta din urmă fiind cea mai bună performanţă atins de la jumătatea lunii noiembrie.

Toatre sectoarele au înregistrat o evoluţie pozitivă, cea mai mare creştere, de 2,5% fiind consemnată de sectorul resurselor, în timp ce acţiunile companiilor din sectorul chimiei şi cel al energiei au avansat cu aproximativ 1,9%.

Inflaţia din zona euro a încetinit în decembrie pentru a doua lună consecutiv. Inflaţia generală, care include preţurile alimentelor şi energiei a fost de 9,2% în termeni anuali, în decembrie, potrivit datelor preliminare publicate vineri de institutul european de statistică, Eurostat.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 1,2%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,87%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,47%.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.