Acţiunile Albalact (simbol bursier ALBZ), cel mai mare producător de lactate din România, se retrag de marţi de la tranzacţionare pe bursă, potrivit unui anunţ al societăţii, care a fost delistată de către noul proprietar, grupul francez Lactalis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În noiembrie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat intenţia BSA International de delistare a Albalact, printr-o ofertă făcută acţionarilor minoritari. 

În urma delistării, acţionarii minoritari care nu şi-au încasat banii pe acţiunile Albalact vor putea solicita oricând contravaloarea acestora la preţul de 0,5252 lei pe acţiune.

Acţiunile Albalact erau suspendate de la tranzacţionare din 23 noiembrie 2016.

Albalact este lider al pieţei româneşti de lactate, depăşind rivalul Danone în 2016. 

Grupul Albalact deţine brandurile Albalact, Rarăul şi Zuzu.

Compania cu sediul în judeţul Alba a avut în 2015 venituri totale de 449 milioane lei (99,4 milioane euro), un profit net de 13,3 milioane lei (3 milioane euro) şi peste 600 de angajaţi, potrivit bilanţului depus la Ministerul Finanţelor. 

În septembrie 2016, Albalact a fost preluată de grupul francez Lactalis, cea mai mare companie de produse lactate din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.