Poliţia portugheză a destructurat a doua cea mai mare reţea de falsificatori de bancnote de pe internetul ”ascuns” (dark web), cu sprijinul agenţiei europene Europol, iar bancnote contrafăcute, în valoare de 1,3 milioane de euro, au fost confiscate pe teritoriul Europei, anunţă Europol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci persoane au fost arestate şi puse sub acuzare pentru falsificare de monedă şi crimă organizată.

Bancnote contrafăcute, în valoare de 1,3 milioane de euro, au fost confiscate pe teritoriul Europei, în special în Franţa, Germania, Spania şi Portugalia.

Pe timpul investigaţiei s-au desfăşurat opt percheziţii, domiciliare şi non-domiciliare.

Oamenii legii au confiscat 1.833 de bancnote false: 1.290 de bancnote de 50 de euro şi 543 de bancnote de 10 euro, însumând un total de 69.930 de euro.

Mai multe obiecte corelate cu procesul de falsificare au fost de asemenea confiscate: computere, imprimante, tuşuri ultraviolete şi holograme.

Europol a sprijinit operaţiunea de la începutul acesteia, prin delegarea unor experţi în domeniul falsificării şi internetului întunecat, precum şi prin acordarea de sprijin analitic şi operaţional.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.