Zece proiecte pentru Ziua Culturii Naţionale sunt finanţate de Ministerul Culturii cu suma de 237.185 de lei, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul a anunţat în decembrie că alocă 250.000 de lei pentru sprijinirea derulării proiectelor şi acţiunilor culturale dedicate Zilei Culturii Naţionale în anul 2020.

Valoarea maximă a sprijinului financiar pentru un proiect sau o acţiune acordat de Ministerul Culturii a fost de 30.000 de lei.

Pentru a putea participa la sesiunea de selecţie, proiectele sau acţiunile culturale trebuie să aibă loc pe 15 ianuarie 2020.

Cel mai mare punctaj, 86, a fost primit de Asociaţia Arche pentru „Cartografia imaginii. Naraţiune. Spaţiu. Timp”, care a primit 25.800 de lei.

Asociaţia Forums şi proiectul „Fără Comunism” s-au clasat pe locul al zecelea, cu 77 de puncte şi o finanţare de 23.100 de lei.

Între proiectele finanţate se numără „Cuvinte ilustrate: poveşti româneşti pe bandă desenată” (Asociaţia ESCU), „Maratonul lecturii române” (Asociaţia Platforma pentru Educaţie Competitivă) şi „Gala Tinerilor Scriitori, ediţia a X-a” (Asociaţia Euro Culturart).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.