Vila doctorului Ion Moscu, astăzi Scala Boutique Hotel, creaţie a arhitectului Gh. Simotta, a fost scoasă la vânzare de la 2,1 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Estimarea pentru imobil a fost stabilită între 2,3 milioane de euro şi 2,5 milioane de euro. 

Doctorul Ion Moscu a construiat imobilul pe un teren cumpărat de la familia Catargi, pe strada C.A. Rosetti nr. 19 din Bucureşti. Construit la 1920, imobilul are 20 de camere şi 15 băi. 

Doctorul a fost o personalitate de prim rang a epocii, fiind primul medic român specializat la Paris, doctorul Patriarhului României şi al Casei Regale. Planurile arhitecturale ale casei sale au fost realizate de celebrul arhitect Gh. Simotta, care a schiţat o clădire splendidă, în stil neoromânesc.

Gheorghe Simotta (1891-1979) s-a născut într-o familie de aromâni din munţii Macedoniei şi s-a refugiat cu familia în România după absolvirea liceului. A urmat Şcoala Superioară de Arhitectură sub îndrumarea maeştrilor Petre Antonescu şi Ermil Pangratti. Cele peste 120 de proiecte ale sale datează din perioada interbelică şi se găsesc în cea mai mare parte în Bucureşti: Reşedinţa Patriarhală, Schitul Darvari, Spitalul Gomoiu şi numeroase vile, locuinţe colective şi monumente funerare în cimitirul Bellu.

Stilul său de început mizează pe elemente Neoromâneşti, la care se adaugă treptat rezonanţe moderniste, Art Deco, balcanice sau influenţe ale artei decorative bizantine. Restricţiile impuse de regimul comunist îl fac să-şi abandoneze activitatea de proiectare şi să se dedice timp de 30 de ani meseriei de profesor la Facultatea de Arhitectură din Bucureşti.

Imobilul doctorului Moscu din inima Capitalei a devenit Scala Boutique Hotel, deschis în 2010, în urma unui minuţios proiect de reabilitare, modernizare şi restaurare care a durat aproximativ trei ani.

Locaţia ultracentrală şi valoarea arhitecturală au impus conceptul de boutique hotel. În prezent, dispune de zece camere cu suprafeţe generoase (25-40 mp) şi un apartament de 90 mp, o parte dintre ele fiind dotate cu balcon sau logie.

Potrivit casei Artmark Historical Estate, fiecare cameră este amenajată diferit, în acord cu istoria şi arhitectura clădirii.

Mobilierul în stil clasic este completat de piese cu stiluri din epoci diferite: Ludovic XV, Art Nouveau, Biedermeier sau Empire. Pentru finisarea interioarelor preţioase s-au folosit lemnul masiv, parchetul tip „Versailles” şi marmura.

Boutique Hotel Scala reprezintă oportunitatea de a deţine o bijuterie arhitecturală în centrul „Micului Paris”, semnată de un arhitect celebru, ce funcţionează deja cu succes ca hotel de lux, cu oaspeţi fideli şi o echipă specializată, bine instruită în spiritul servirii ireproşabile a clienţilor de seamă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.