Actorul Alexandru Arşinel, directorul Teatrului „Constantin Tănase”, spune că moartea Cristinei Stamate este o mare pierdere pentru teatrul românesc de revistă, pe care ea l-a slujit cu excelenţă timp de cinci decenii. Octavian Ursulescu, care deseori a prezentat-o pe Cristina Stamate în spectacole, afirmă că Cristina Stamate a fost un alt gen de actriţă de revistă, cea care amintea în spectacolele ei nu doar bucuria vieţii, ci şi momentele triste. La rândul ei, Mirabela Dauer a scris, pe Facebook, un mesaj emoţionant despre dispariţia celor două actriţe - Stela Popescu şi Cristina Stamate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mirabela Dauer: Cu siguranţă Cristina a vrut să nu-şi lase prietena singură şi să o urmeze dincolo de stele

Mirabela Dauer a scris, pe Facebook, un mesaj emoţionant, cu tristeţe despre dispariţia celor două actriţe, Stela Popescu şi Cristina Stamate.

"Of, Doamne! Atâţia oameni buni au plecat la tine anul ăsta... Eu ştiu ce bune prietene erau Stela şi Cristina, eu ştiu câtă grijă a avut, din toate punctele de vedere, Stela de Cristina în toată perioada grea în care boala a ţintuit-o la pat... Eu mai ştiu că există o rânduială şi că fiecare dintre noi are destinul scris acolo în cartea secretă dar mi-e atât de greu... Mi-e sufletul zdrobit şi însângerat!", a scris Mirabela Daur pe Facebook.

 

Artista a adăugat: "Cu siguranţă Cristina a vrut să nu-şi lase prietena singură şi să o urmeze dincolo de stele. O să-mi lipsiţi tare mult şi mă rog la bunul Dumnezeu să vă dea liniştea acolo lângă el. Călăuzeştele drumul către tine, Doamne şi dă-ne nouă, celor rămaşi, puterea de a merge mai departe! Şi astăzi a căzut cortina... Drum bun, Cristina! Drum bun, Stela! Rămâneţi veşnic în sufletul meu", a mărturisit cântăreaţa. 

Alexandru Arşinel, despre Cristina Stamate: A fost o actriţă excelentă. Ne pare foarte rău pentru pierderea suferită de colectivul nostru

„Evenimentele se derulează cu o repeziciune dramatică. După steaua teatrului Stela Popescu, acum o altă mare actriţă, Cristina Stamate, ne-a părăsit, după o perioadă îndelungată de suferinţă”, a declarat Arşinel pentru News.ro.

Directorul Teatrului „Constantin Tămnase” a precizat că Stamate a fost operată pe cord, în urmă cu mai mult timp. 

„A fost o actriţă excelentă, extrem de folosită timp de cincizeci de ani în teatrul de revistă. Ne pare foarte rău pentru pierderea suferită de colectivul nostru”, a mai spus el.

Detaliile privind înmormântarea actriţei nu au fost stabilite încă. „Discutăm cu mai multe cunoştinţe ale ei, nu ştim cu cine să luăm legătura din familie. Are un frate, dar este grav bolnav, şi mai avea un altul, stabilit în Israel, dar care a murit”, a mai precizat Alexandru Arşinel.

Octavian Ursulescu: Cristina Stamate a fost un alt gen de actriţă de revistă. Mă întristează blestemul Teatrului

Octavian Ursulescu, care deseori a prezentat-o pe Cristina Stamate în spectacole, a mărturisit pentru News.ro că Alexandru Arşinel abia a condus sicriul Stelei Popescu şi este nevoit acum să facă acelaşi lucru şi pentru Cristina Stamate, o altfel de actriţă de estradă, care introducea în momentele ei nu doar partea veselă a vieţii.

"Am cunoscut-o deseori parteneră în spectacolele pe care le prezentam. Trebuie să mărturisesc că mă întristează blestemul acesta al Teatrului de Revistă. Este o lovitură. Abia a părăsit teatrul sicriul Stelei Popescu, este prea mult. Nu ştiu ce va fi, mai ales că Teatrul "Constantin Tănase" se pregătea de turneu în Spania. Sunt convins că românii de acolo îi vor primi cum ştiu mai bine", a declarat Octavian Ursulescu pentru News.ro. 

El a continuat: "Cristina Stamate a fost un alt gen de actriţă de revistă. Ea a fost cea care amintea în spectacolele ei nu doar bucuria vieţii ci şi momentele triste, vorbea de părinţii uitaţi. Aurel Storin i-a scris cele mai multe dintre acele texte". 

"Dumnezeu să o odihnească şi să le dea putere artiştilor de la Teatrul "Constantin Tănase", pentru că ne vom da seama mai târziu că am fost contemporani cu unii dintre cei mai mari actori", a adăugat Octavian Ursulescu. 

Actriţa Cristina Stamate a murit luni dimineaţă, la Spitalul Floreasca, unde era internată de săptămâna trecută. Ea avea vârsta de 71 de ani.

Cristina Stamate, sufletul teatrului de estradă din Bucureşti, actriţă a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", avea "vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume”, aşa cum a caracterizat-o prietena ei, Stela Popescu. A jucat în sute de spectacole de revistă, a scris o carte şi a fost profesoară de teatru pentru copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.