Studiul "Le Coq aux amoureux" al pictorului franco-rus Marc Chagall a fost achiziţionat de un colecţionar american. Vânzarea a fost organizată de casa de licitaţii Thierry-Lannon et Associés, la Brest, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A fost un lot râvnit de colecţionarii europeni şi americani care au dus o luptă aprigă, sâmbătă, la Brest, pentru studiul "Coq aux amoureux" de Marc Chagall. 

Estimat între 220.000 şi 280.000 euros, uleiul pe pânză, datat între 1947 şi 1950, a fost achiziţionat de un colecţionar american la preţul de 220.000 de euro. În ceea ce priveşte opera definitivă, ea a fost vândută la licitaţie, la Christie's, în 1999, pentru 1,5 milioane de dolari. 

Marc Chagall s-a născut în 1887, în Vitebsk, Belarus, ca fiu al unui negustor evreu. În dialectul evreiesc-rus din orașul său, nu exista un cuvânt pentru "pictor de artă", pentru că acea meserie era considerată lipsită de importanță. În ciuda acestui fapt, el a devenit unul dintre cei mai importanți artiști ai secolului al XX-lea. A primit cetăţenia franceză în 1937 înainte de a fugi cu familia în Statele Unite în 1941. A revenit în Franţa în 1947. Artistul a murit la vârsta de 98 ani, în 1985, în St-Paul-de-Vence, situat aproape de Nisa, Franţa.

Chagall a abodat numeroase tehnici: ceramica, sculptura, tapiserie, gravură, vitraliu şi mozaic. Cu o bogată operă picturală, el a realizat vitraliile pentru catedralele din Reims şi Metz, sinagoga spitalului Hadassah din Ierusalim, frescele pentru Opera Garnier din Paris, mozicurile pentru Parlamentul din Ierusalim. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.