Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) marchează împlinirea a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare prin proiectul "Shakespeare Lives", în cadrul căruia 37 de filme realizate de BBC după piesele dramaturgului vor fi prezentate într-un maraton de şase ore şi jumătate, la sfârşitul săptămânii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta se împlinesc 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, iar FITS marchează momentul prin proiectul "Shakespeare Lives", un maraton de filme realizate de BBC după opera dramaturgului.

Potrivit directorului festivalului, Constantin Chiriac, BBC a produs 37 de filme după toate piesele de teatru ale lui Shakespeare, ceea ce înseamnă şase ore şi jumătate de proiecţie.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Pentru proiecţii se va folosi curtea interioară a Muzeului de Istorie, Primăria veche, iar intrarea la proiecţii este liberă, fiind percepută doar taxa de intrare în muzeu, de un leu.

Filmele vor fi proiectate în week-end-ul 18-19 iunie, începând cu ora 18.30.

Tot în cadrul proiectului va avea loc conferinţa "Shakespeare din nou şi pentru totdeauna", în care Octavian Saiu va sta de vorbă cu dr. Nigel Townson, directorul British Council din România, şi cu Radu Boroianu, preşedinte ICR.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se va desfăşura până în 19 iunie, tema ediţiei fiind "Construind încredere".

În cele zece zile de festival, 449 de spectacole vor fi jucate, în 67 de locuri din oraş, de către 2.850 de artişti veniţi din 70 de ţări.

Bugetul total al festivalului este de nouă milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.