Scriitorul francez Marc Levy a decis ca următorul său roman, a cărui acţiune se petrece în Ucraina zilelor noastre, să fie disponibil gratuit pe internet în limba rusă, a anunţat vineri editorul său, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vom pune online gratuit textul în limba rusă începând cu sfârşitul lunii octombrie. Îmi spun că, dacă scriitorii populari ar fi povestit cum era nazismul încă din 1933, unii germani ar fi văzut lucrurile altfel", a declarat autorul best-sellerului pentru cotidianul Le Monde.

Romanul celui pe care editorul Robert Laffont îl descrie drept "cel mai citit scriitor francez din lume, cu peste 50 de milioane de exemplare vândute şi traduceri în 50 de limbi", urmează să fie tradus şi în ucraineană, la editura Stary Lev.

"La Symphonie des monstres", care va fi publicat în limba franceză la 17 octombrie, spune povestea dispariţiei unui copil în Rykove, un sat din sudul Ucrainei, la aproximativ 50 de kilometri de graniţa cu Crimeea, o regiune ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Intriga ia o turnură politică atunci când mama şi sora mai mare a băiatului explorează secretele ascunse de armata rusă şi de filialele sale.

Marc Levy a declarat pentru Le Monde câtă simpatie are pentru cititorii săi ruşi, de care îl leagă amintiri foarte plăcute din timpul călătoriilor sale de promovare la Moscova.

"O parte din populaţia rusă nu mai este capabilă să gândească singură. Există un fel de pasivitate şi de fatalism în jurul lui Putin care mă nelinişteşte şi mă îngrozeşte. Copii smulşi de lângă părinţii lor, sper că acesta este un subiect care interzice definitiv orice posibilitate de a-l scuza', a explicat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.