Telescopul spaţial Hubble al NASA şi al Agenţiei Spaţiale Europene a difuzat vineri o imagine a galaxiei NGC 1365 (Marea Galaxie Spirală Barată), aflată la 60 de milioane de ani lumină, unde sute de stele se formează din particule de praf şi gaz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Localizate în constelaţia Fornax, vârtejurile colorate în albastru şi portocaliu arată locul în care s-au format stele şi zone unde urmează să ia naştere noi aştri.

În marginile imaginii, pot fi observate regiuni enorme în care se formează stele în NGC 1365. Zonele colorate în albastru deschis indică prezenţa a sute de stele-bebeluşi, care au luat naştere din fuziunea gazului cu pulberile. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Această imagine a fost surprinsă de Hubble în timpul unei prospecţiuni făcute împreună cu telescopul ALMA din Chile.

Studiul, intitulat „PHANGS”, îi va ajuta pe cercetători să înţeleagă cum influenţează diversitatea mediilor galaxiei observate în universul apropiat formarea stelelor şi a grupurilor de stele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.