Prima ediţie a festivalului SALT propune pentru data de 28 februarie, la Sala Mare a Teatrului Ţăndărică, o zi întreagă dedicată conceptului de #FreeStyle Puppetry - animaţie liberă, momente scurte de improvizaţie cu marionete, păpuşi, obiecte, pe teme la alegere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FreeStyle Puppetry reprezintă o oportunitate pentru tinerii păpuşari să prezinte o idee, un concept sau un stil de animaţie, cu momente ce pot fi selecţii din lucrări în desfăşurare sau de sine stătătoare cu o durată de maxim 7 minute. "Deschidem open call-ul pentru înscrieri începând de astăzi, 24 ianuarie şi până la data de 1 februarie la adresa de mail miruna@teatrultandarica.ro", anunţă instituţia.

Participanţii la #FreeStyle Puppetry vor primi pe email la începutul lunii februarie desfăşurătorul evenimentului şi îşi vor pregăti numerele de animaţie pentru data de 28 februarie.

Prima ediţie a festivalului SALT, care are loc în perioada 25-28 februarie, se bazează pe platforma originală SALT, un concurs unic de proiecte dedicat artiştilor emergenţi din domeniul teatrului de animaţie şi vizual  - actori, actori păpuşari, regizori, scenografi, coregrafi, ventriloci, mimi, scenarişti, artişti plastici, susţinuţi de Teatrul de Animaţie Ţăndărică în realizarea şi producţia de la idee la spectacol a proiectelor propuse.

Printre proiectele  câştigătoare ale celor trei ediţii de până acum se numără “Regele Moare”, în regia Elizei Păuna, “Apolodor”, în regia Silviei Roman, ”Matiaş Gâscarul”, în regia lui Baczo Tunde şi workshop-ul interactiv ”Micul prinţ - o întâmplare” coordonat de Mona Toncu şi Raluca Rădulescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.