Târgul de Crăciun Bucureşti, înscris în reţeaua internaţională www.christmasmarkets.com., se deschide joi, 30 noiembrie, intrarea fiind liberă, anunţă Creart.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizat de Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, evenimentul aşteaptă bucureştenii şi turiştii pentru experienţa Crăciunului autentic, până pe 26 decembrie, cu activităţi şi atracţii dedicate întregii familii.

Bradul înalt de 30 de metri, îmbrăcat în cetină, decoraţiunile luminoase, căsuţele frumos ornate, deliciile tradiţionale şi internaţionale, activităţile de poveste pregătite pentru toţi vizitatorii, concertele de colinde şi muzica specifică sărbătorilor, toate vor crea atmosfera magică a Crăciunului, chiar în inima oraşului.

În seara de debut, de la ora 18:00, din Târgul de Crăciun Bucureşti, se va aprinde iluminatul festiv în Capitală.

Târg de meşteşug, creaţie şi produse culinare autohtone

Cele peste 130 de căsuţe de Crăciun vor găzdui meşteşugari din toate zonele ţării, creatori autentici şi producători locali, care îşi vor prezenta arta şi tradiţiile deprinse de-a lungul generaţiilor. Vizitatorii vor găsi zilnic inspiraţie pentru cadouri şi cumpărături de sezon, de la globuri pictate manual, clopoţei din ceramică, coroniţe împletite şi alte decoraţiuni şi ornamente specifice, la icoane şi obiecte din lemn, ii şi costume tradiţionale, jucării, accesorii, bijuterii, podoabe şi cosmetice naturale. Fiecare produs lucrat manual spune o poveste aparte.

Târgul oferă, de asemenea, aromele şi reţetele tradiţionale: cozonaci, plăcinte, prăjituri şi ciocolată de casa, poale-n brâu, dulceţuri, dar şi dulciurile preferate de cei mici: turta dulce, acadele, bomboane şi jeleuri. Preparatele nelipsite de pe masa de Crăciun vor putea fi degustate în zonele gastronomice special amenajate, alături de băuturi calde de sezon. De la delicii româneşti, la specialităţi internaţionale, târgul promite o călătorie culinară plină de savoare.

Program artistic

Venind în întâmpinarea vizitatorilor de toate vârstele, cea de-a 16-a ediţie a Târgului de Crăciun Bucureşti va avea două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor. În zona tradiţională publicul poate asculta colinde şi obiceiuri româneşti, coruri şi grupuri de copii, recitaluri ale artiştilor instrumentişti, dar şi ansambluri ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale, iar cea de-a doua zonă va fi animată de mixurile DJ-ului pe ritmurile internaţionale ale celor mai cunoscute melodii ale sezonului de iarnă.

Deschiderea oficială - 30 noiembrie, Ziua Naţională a României - 1 Decembrie, Sfântul Nicolae, Ajunul şi cele două zile de Crăciun, precum şi weekend-urile, vor fi sărbătorite prin concerte susţinute de ansambluri, artişti de renume, trupe îndrăgite, precum şi prin activităţi speciale, organizate împreună cu partenerii Târgului de Crăciun Bucureşti.

Zilele de weekend vor fi rezervate magiei şi veseliei, cu o selecţie de piese de teatru create pentru cei mici, interpretate pe scena evenimentului, începând cu ora 12:00. De la poveşti clasice, la aventuri şi personaje iubite de aceştia, spectacolele îi vor purta pe copii în lumi fermecate şi pline de surprize.

Activităţi pentru copii

Devenită deja o tradiţie pe care cei mici o recunosc şi o iubesc, Casa lui Moş Crăciun dezvăluie în detaliu întreaga poveste a simbolului internaţional al acestei sărbători. Cu o suprafaţă de peste 100 de metri pătraţi, decorată şi pictată manual, pentru a reda întocmai lumea magică a Moşului, aceasta îi aşteaptă pe tot parcursul evenimentului, pentru a-şi pune în cuvinte, desene şi scrisori, cele mai sincere dorinţe, în prezenţa spiriduşilor. În primele săptămâni, copiii vor fi întâmpinaţi cu ateliere de creaţie, pentru a realiza propriile decoraţiuni şi ornamente. De vineri, 15 decembrie, Moş Crăciun soseşte şi el aici pentru a-i întâlni zilnic, a-i asculta şi a le povesti, la rândul său, despre toate miracolele Crăciunului. În după-amiaza Ajunului, Moşul îşi va lua sania şi va pleca pentru a împărţi daruri, sub bradul de Crăciun, copiilor din toată lumea.

Caruselul din Piaţa Constituţiei va deveni, de asemenea, o atracţie de neuitat, aducând zâmbete şi distracţie. Personajele de iarnă, sunetul melodiilor vesele şi mişcarea lină ii vor purta pe cei mici într-un univers de basm.

Atracţii pentru întreaga familie

Roata panoramică va oferi vizitatorilor o perspectivă unică asupra evenimentului şi a oraşului, aceştia putând admira, de la înălţime, luminile de sărbătoare, căsuţele ornate festiv şi spectaculosul Brad de Crăciun, decorat cu stele aurii, ghirlande şi mii de globuri. Poziţionat chiar în centrul Târgului de Crăciun, trenuleţul tematic va reda, totodată, o privelişte captivantă, în cadrul unei călătorii de poveste.

Mascotele şi artiştii animatori pe picioroange, îmbrăcaţi în costume fascinante, vor interacţiona şi se vor fotografia cu publicul, aducând tuturor veselia specifica sărbătorii.

Program

Joi, 30 noiembrie – marţi, 26 decembrie 2023

Târgul de Crăciun Bucureşti va fi deschis zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 12:00 – 22:00, iar sâmbătă şi duminică, între 10:00 si 22:00. De Ziua Naţională a României - 1 Decembrie, publicul este aşteptat începând cu ora 10:00, iar în Zilele de Crăciun, programul este următorul: în 25 decembrie, de la ora 12:00, iar în data de 26 decembrie, începând de la 10:00. Intrarea este liberă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.