Orhideele nu sunt deseori numite urâte, dar aşa a caracterizat Royal Botanic Gardens Kew, Londra, o nouă specie a delicatei flori descoperită în pădurile din Madagascar, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gastrodia agnicellus, una dintre cele 156 de plante şi specii fungice, a fost numită de oamenii de ştiinţă de la Kew şi de partenerii lor din lume în 2020 “cea mai urâtă orhidee din lume”.

“Florile de 11 milimetri ale acestei orhidee sunt mici, maro şi mai degrabă urâte”, a spus Kew în lista de 10 descoperiri ale anului.

Orhideea depinde de ciuperci pentru nutriţie şi nu are frunze sau orice alt ţesut fotosintetic.

Deşi sunt considerate specii ameninţate, plantele au o anumită protecţie, deoarece sunt situate într-un parc naţional.

Printre alte descoperiri oficial numite anul acesta se află şase noi specii de ciuperci otrăvitoare în Marea Britanie şi un arbust ciudat întâlnit în sudul Namibiei în 2010.

În timp ce aproximativ 2.000 de plante primesc denumiri de la cercetători pe parcursul unui an, numele noilor familii descoperite sunt publicate doar o dată pe an. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.