Artiştii independenţi vor putea de azi înainte să îşi încarce direct muzica pe Spotify, a anunţat joi platforma de muzică online, chiar dacă posibilitatea este, pentru moment, limitată la câteva sute de muzicieni americani, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spotify s-a angajat să ofere direct descărcarea pieselor pentru un număr mai important de artişti într-un timp nespecificat, potrivit comunicatului publicat pe site-ul grupului. 

O dată ce conţinutul este încărcat online chiar de către artist, el va putea avea ocazia de a-l modifica. Upload-ul este oferit gratuit de Spotify, a indicat platforma suedeză. 

La fel ca la restul pieselor online, artistul va fi remunerat în funcţie de numărul de ascultări şi va primi, în fiecare lună, un raport detaliat al frecvenţei. 

Spotify a indicat că a lucrat la acest nou serviciu cu câţiva artişti americani independenţi precum cântăreaţa de rap din Chicago NOname, cântăreaţa VIAA sau DJ-ul de origine haitiană Michael Brun. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.