„Servitorul poporului”, serialul satiră care l-a făcut celebru pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, va fi difuzat pe Netflix în Statele Unite, a anunţat miercuri platforma de streaming, pe fondul entuziasmului pentru fostul actor devenit „erou” al ţării sale invadate de Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aţi cerut asta, o să revină! Servitorul poporului este din nou disponibil pe Netflix în Statele Unite”, a anunţat platforma americană Twitter, în contextul în care preşedintele ucrainean a lansat miercuri un apel pentru ajutor în timpul unui discurs prin videoconferinţă în faţa Congresului american, care l-a ovaţionat, scrie AFP. 

Premonitoriu, subiectul serialului, lansat în 2015, este alegerea neaşteptată a unui profesor de istorie în fruntea Ucrainei. Cu umor, serialul denunţă corupţia politică. 

Un scenariu al cărui succes - uriaş în ţară - a deschis calea carierei politice a lui Zelenski, el însuşi ales preşedinte al ţării în 2019 sub steagul unui partid care poartă acelaşi nume cu serialul, cu peste 70% din voturi. 

Din prima zi a invaziei Ucrainei, Channel 4 în Marea Britanie, ANT 1 în Grecia sau Pro TV în România sunt posturile de televiziune care au negociat deja drepturile pentru serial. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.