Seria de fotografii "Sieranevada", semnată de Cristi Puiu, a fost selectată pentru section PRISMES în cadrul târgului Paris Photo 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat la cea de-a 22-a ediţie, Paris Photo este cel mai mare şi important târg internaţional de artă din lume dedicat artei fotografice şi are loc în perioada 8-11 noiembrie la Grand Palais în Paris, Franţa.

Fotografiile au fost făcute de Cristi Puiu la începutul lui 2016, în Bucureşti, după terminarea filmărilor de la "Sieranevada". Ele fac parte dintr-o serie din care a fost selectată şi imaginea afişului. Fotografiile, în format 100x70 cm, au fost expuse la Galeria Baril din Cluj-Napoca.

Filmul "Sieranevada” a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes 2016, când a deschis competiţia oficială. Lungmetrajul a fost inclus în selecţia a peste 40 de festivaluri, obţinând numeroase premii naţionale şi internaţionale. 

Cristi Puiu, născut pe 3 aprilie 1967, la Bucureşti, a debutat în lungmetraj cu filmul ”Marfa şi banii” (2001), căruia i-au urmat ”Moartea domnului Lăzărescu” (2004) şi ”Aurora” (2010).

Cristi Puiu a fost premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2004, pentru scurtmetrajul ”Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea”, iar pentru ”Moartea domnului Lăzărescu” a fost distins cu trofeul secţiunii Un Certain Regard, la Festivalul de Film de la Cannes, în 2005. Acelaşi lungmetraj i-a adus şi o menţiune specială la festivalul IndieLisboa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.