Senatul a adoptat luni, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 39/2023 privind înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri instituţionale referitoare la gestionarea schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea culturii de film şi producţiei de film în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Furnizorul schemei de ajutor de stat va fi Ministerul Culturii, iar administratorul acesteia Oficiul de Film şi Investiţii Culturale, instituţie publică de cultură având personalitate juridică, subordonată Ministerului Culturii, finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat prin fuziune prin contopire a Studioului de Creaţie Cinematografică din Bucureşti şi a Studioului VIDEO ART, instituţii publice cu personalitate juridică, aflate în subordinea Ministerului Culturii, care vor fi desfiinţate.

„Începând cu data desemnării, pentru lunile în care desfăşoară activitate, în cadrul Comisiei de Film din România, membrii acesteia au dreptul la o indemnizaţie a cărei valoare lunară se stabileşte prin ordin al ministrului Culturii, indiferent de volumul de activitate şi numărul de şedinţe”, conform proiectului de lege adoptat luni de către senatori.

De asemenea, indemnizaţia va fi suportată de la bugetul de stat, în limita a cel mult 20% din indemnizaţia stabilită pentru secretar de stat şi, în situaţii întemeiate, poate fi suplimentată peste acest nivel, prin decizie a conducătorului Oficiul de Film şi Investiţii Culturale, din fondurile proprii ale instituţiei.

Senatul a adoptat iniţiativa legislativă în calitate de prim for sesizat, decizională pe proiect fiind Camera Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.