Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, i-a scris luna trecută premierului român Dacian Cioloş şi i-a cerut să asigure independenţa şi stabilitatea Televiziunii Române, dar şi o finanţare corespunzătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că este importantă că ne asigurăm că viitoarea reformă a radio-televiziunii publice din România include precauţiile necesare pentru a asigura independenţa şi stabilitatea televiziunii publice şi că aceste precauţii sunt trecute corepunzător în lege şi în practică”, i-a scris Jagland lui Cioloş în scrisoarea dfatată din 29 aprilie.

“Ar fi important să fie luată în calcul diversificarea surselor de finanţare are televiziunii publice, pentru a asigura mecanismele adecvate de tras la răspunde, în concordanţă cu principiile stabilite în Articolul 10 al Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului”, a adăugat el.

Secretarul general al CoE a apreciat că finanţarea adecvată reprezintă unul dintre factorii principali pentru a asigura independenţa TVR.

Jagland s-a declarat şi dispus să ofere orice fel de asistenţă necesatră în acest sens.

Oficialul a precizat că scrisoare vine în contextul primei alerte privind România primită de Platforma pentru Promovarea Siguranţei Jurnaliştilor şi Protecţiei Jurnalistului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...