„Republica Baclava”, piesă de teatru pseudo-documentară inspirată de evenimentele istorice ale Războiului de Independenţă al Greciei din 1821, care s-a jucat în cadrul Festivalului Eurothalia, a fost îndelung aplaudată, miercuri, la Teatrul German de Stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piesa de teatru a fost scrisă de Gerasimos Bekas, Michalis Pitidis, Anestis Azas iar protagonişti sunt Katerina Mavrogeorgi, Cem Yigit Üzümoglu, George Katsis, Gary Salomon.

Spectacolul, supratitrat în germană, română şi engleză, are toate ingredientele pentru a fi un succes: umor, muzică, coregrafie, video, teme actuale. 

„Republica Baclava" este o piesă de teatru pseudo-documentară inspirată de evenimentele istorice ale Războiului de Independenţă al Greciei din 1821, plasată în lumea noastră modernă şi conectată digital. Este vorba despre încercarea a doi tineri de a se elibera de povara unor stereotipuri de ostilitate vechi de secole şi de a-şi inventa o nouă identitate.

Spectacolul lui Anestis Azas este plasat în Grecia zilelor noastre, la jumătatea distanţei dintre ficţiune şi documentar, chiar dacă intriga sa este fictivă. Un cuplu mixt, un turc şi o grecoaică, decide să îşi creeze propriul stat naţional, având ca sediu casa şi afacerea lor privată. Printr-o serie de situaţii hilare, eroii se confruntă cu contradicţiile societăţii greceşti contemporane, cu problema identităţii naţionale şi cu realitatea utopică a unei viitoare naţiuni universale şi digitale, luându-ne cu ei. 

Coproducţie: Athens and Epidauros Festival (GR) & Projektor Non Profit Organization.

Festivalul European de Teatru Eurothalia (20-30 septembrie), produs de Teatrul German de Stat Timişoara, sub motto-ul „Perspective”, este un filtru de referinţă al manifestării teatrale actuale din Europa. Cu scopul de a deschide percepţia asupra diferitelor formate din sfera artelor spectacolului european, festivalul aduce laolaltă spectacole de teatru, dans, teatru-dans, teatru documentar şi teatru de marionete, spectacole nonverbale şi producţii cu elemente multimedia şi animatronice din Spania, Germania, Belgia, Austria, Franţa, Letonia, România, Grecia, Danemarca, Bulgaria şi Macedonia. Între companiile şi artiştiii prezenţi la Timişoara se numără: Rimini Protokoll, Wim Vandekeybus/ Ultima Vez, Ikarus Stage Arts sau Burgtheater.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.