Redeschiderea teatrelor bucureştene, anunţată ca fiind posibilă începând de luni, este marcată de incertitudine şi emoţie. Manageri de teatre au declarat luni pentru News.ro că, până la prânz, nu au primit ordinul oficial şi recomandările din partea autorităţilor, astfel că sunt încă în aşteptare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marinela Ţepuş, managerul Teatrului „Nottara”, a declarat luni pentru News.ro: „Este o veste bună, desigur, îndelung aşteptată, dar nu înseamnă că noi putem deschide astăzi, dacă azi-noapte s-au ridicat restricţiile. Avem pregătite trei spectacole pentru repetiţie în regim de reprezentaţie, de întreţinere, ne-am gândit că miercuri, joi şi vineri am putea să jucăm, fireşte, pentru 2, 5, 10 spectatori, atâţia câţi vor auzi că s-au redeschis teatrele şi vor dori să vină să ne vadă. În această clipă nu ştim dacă trebuie să aşteptăm şi un ordin scris, cu nişte proceduri şi norme, aşa cum a fost în septembrie, sau putem juca direct, putem pune biletele în vânzare. În fond, cam aceleaşi reguli din septembrie ar trebui să se aplice şi acum”.

La fel ca în toamnă, pentru siguranţa spectatorilor, va fi păstrat şi un rând liber între cele vândute. „Un loc se vinde, unul nu. Noi şi atunci am lăsat un rând liber pentru siguranţa spectatorilor între cele care erau ocupate. Încercăm să fim cât mai aproape de adevăr, să putem juca”.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Pentru Sala Mică a Teatrului „Nottara” vor putea fi vândute 40 de locuri, iar pentru Sala Mare, 104 locuri.

„Dacă va fi posibil, vom începe la Sala Mică. La Sala Mare avem un spectacol nou şi, deocamdată, cred că nu e cazul, pentru că trebuie să ne organizăm, să facem o promovare. E un pic mai complicat cu teatrele, ca să putem începe. E mai simplu să închizi, e mai complicat să le deschizi”, a adăugat Ţepuş.

Managerul a subliniat: „Încă nu ştim dacă trebuie să aşteptăm un ordin scris sau putem pune în vânzare biletele astăzi şi să avem prima reprezentaţie miercuri. Vom afla în cursul zilei. Casierele sunt în aşteptare. Unii dintre colegi cred că trebuie să aşteptăm acest ordin scris, alţii cred că putem să punem biletele în vânzare şi să deschidem. În plus, nu ştim până când va fi această situaţie, pentru că, aşa cum se prefigurează, s-ar putea să crească din nou indicele peste 3 la 1000 de locuritori şi atunci să ne închidă iar”.

Cel mai recent, „Nottara” a prezentat un spectacol pe 17 octombrie 2020.

Teatrul Naţional Bucureşti, pe de altă parte, a pus bilete în vânzare, pe 23 ianuarie, pentru weekendul 5 - 7 februarie. Un reprezentant al agenţiei de bilete a declarat pentru News.ro, luni, că „lumea este doritoare şi în curând vor fi epuizate”, fără a putea oferi mai multe detalii. Managerul Ion Caramitru nu a putut fi contactat, nici biroul de comunicare al teatrului.

Directorul Teatrului „Bulandra”, actorul şi regizorul Vlad Zamfirescu, a descris noua hotărâre drept un prim pas, însă a menţionat de asemenea că situaţia e incertă legat de ordinul scris.

„Am pus deja nişte spectacole în vânzare, pe 6 şi 7 februarie. Va fi jucat la Sala Izvor «Artă» şi, posibil, «Pisica pe acoperişul fierbinte», şi la Icoanei, «Scaunele». Aici s-ar putea să punem ceva în vânzare şi pentru 7 februarie. Sperăm să existe continuitate, să nu ne închidă iar, pentru că e foarte greu pentru un teatru să pună tot mecanismul în mişcare”, a spus el. 

Pentru Sala „Liviu Ciulei”, 30% din capacitate înseamnă în jur de 100 de bilete, iar pentru Sala „Toma Caragiu”, în jur de 70 de bilete.

Vânzarea biletelor a început luni. „Am înţeles de la agenţiile care vând online că a fost o oarecare explozie în vânzarea biletelor de teatru, ceea ce ne-a bucurat. Înseamnă că lumea e doritoare”.

„Până nu avem ceva oficial însă, nu acţionăm. Încă nu a venit ordinul scris”, a completat Zamfirescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.