"Le principe du plaisir", un tablou de René Magritte, adjudecat pentru suma de 26,8 milioane de dolari, a bătut recordul la licitaţii pentru pictorul belgian, în timpul unei vânzări la casa Sotheby's, în cea de-a doua zi a licitaţiilor de toamnă de la New York, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea de René Magritte a detronat "La corde sensible", vândut la sfârşitul lunii februarie 2017, la Londra, pentru 14,4 milioane de lire sterline (comisioane şi taxe incluse, adică 17,9 milioane de dolari) şi devine opera cea mai scumpă a artistului. 

Pânza a fost estimată între 15 şi 20 de milioane de dolari de către Sotheby's, care a indicat că şapte colecţionari diferiţi şi-au dorit tabloul, un număr neobişnuit de mare. 

Multe alte opere au depăşit valoarea lor estimată, printre acestea figurând ''Improvisation on mahogany'', realizat de pictorul de origine rusă Vassily Kandinsky, adjudecat la 24,2 milioane de dolari, după ce Sotheby's îl estimase între 15 şi 20 de milioane de dolari.

Punctul culminant al vânzării, o pânză de Marsden Hartley, considerată drept una dintre primele opere în totalitate abstracte din istoria artei americane, nu şi-a găsit cumpărător. 

"Pre-War Pageant" a fost estimată la 30 de milioane de dolari, de aproape cinci ori peste recordul actual deţinut de o operă a pictorului american (6,3 milioane de dolari), pe care l-a realizat în timpul sejurului prelungit de la Berlin. 

Duminică, deja "Coin de jardin avec papillons", de Vincent Van Gogh, estimat la 40 de milioane de dolari, a rămas la proprietarul său în cadrul vânzării organizate de Christie's şi dedicată impresionismului şi artei moderne. 

După vânzare, Christie's s-a arătat încrezătoare în posibilitatea de a găsi un cumpărător pentru această reprezentare a unui colţ din grădina de la Asnières, din perioada pariziană a lui Van Gogh.

Licitaţiile vor continua până joi seară. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.