Romanciera americană Elizabeth Gilbert, a cărei carte „Eat, Pray, Love” (Mănâncă, roagă-te, iubeşte) a fost transpusă pe ecran cu Julia Roberts în rolul principal, renunţă la publicarea următorului ei roman. Anunţul lansării acestei cărţi cu acţiune plasată în Rusia a înfuriat cititorii ucraineni, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu este momentul să publicăm această carte”, intitulată "The Snow Forest", ale cărei evenimente au loc în Siberia, a spus ea într-un mesaj video postat luni pe reţelele de socializare.

„Nu vreau să adaug durere oamenilor care au suferit şi continuă să sufere dureri extreme”.

„Un val de reacţii”

Autoarea, care a anunţat lansarea cărţii săptămâna trecută, adaugă că în weekend a primit „un val de reacţii şi răspunsuri de la cititorii mei ucraineni care au exprimat furie, tristeţe, dezamăgire şi durere la ideea că voi alege să lansez  (...) astăzi, o carte al cărei subiect este plasat în Rusia”.

Această carte, descrie ea, „este plasată în Siberia, la mijlocul secolului trecut, şi spune povestea unui grup de indivizi care decid să se retragă din societate pentru a rezista regimului sovietic şi pentru a apăra natura în faţa industrializării".

„Retrag această carte din calendarul publicărilor”, conchide romanciera. „Lucrez la alte proiecte de carte şi am luat decizia de a-mi îndrepta atenţia asupra lor”.

Elizabeth Gilbert este cunoscută în întreaga lume pentru autobiografia sa, "Eat, Pray, Love", care povesteşte călătoria ei iniţiatică în Italia, India şi Bali. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.