Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere" de la Realitatea TV, a anunţat pe Facebook că revine în platou, duminică, de la ora 21.00, alături de invitaţii obişnuiţi ai programului. El anunţase, în urmă cu patru zile, că nu va reveni în emisiune dacă colegii săi Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu nu vor putea participa la emisiune. A urmat un schimb de replici cu patronul postului, Cozmin Guşă, iar de miercuri emisiunea a fost moderată de Claudiu Popa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Politica editorială şi poziţionarea emisiunii "Jocuri de putere cu Rareş Bogdan" nu se schimbă. Rămâne la fel. Invitaţii specifici altor televiziuni nu vor fi acceptaţi în platoul emisiunii. Toţi invitaţii clasici ai emisiunii îşi vor găsi locul din nou în platoul "Jocuri de putere cu Rareş Bogdan" de la RealitateaTv. Ca să fie clar. Astea au fost şi sunt condiţiile clare ale întoarcerii mele pe post. Dacă aceste condiţii nu vor fi îndeplinite, şi se încearcă vreun tertip ieftin, va fi simplu, nu intru pe post. Am însă toata încrederea că lucrurile vor reintra în fagaşul normal", a scris el. 

Realizatorul a menţionat că a avut "libertate totală să aleg temele emisiunii, unghiul de abordare, lista de invitaţi. Nu am ce să-i reproşez lui Cozmin Guşă din acest punct de vedere, care a dovedit încă o dată că a avut nas atunci când a mizat pe mine".

El a precizat: "În seara când lucrurile au degenerat, poate şi ulterior, am fost amândoi pătimaşi. Nu pot să-i reproşez asta, nu mi-o reproşez nici mie. Atunci când nu ne vom mai arăta sentimentele vom fi doar nişte roboţi, vom fi vrednici de milă, vom fi asemeni celor împotriva cărora luptăm, fiecare pe drumul său: meschini, ipocriţi, lipsiţi de onoare, nepăsători cu propria ţară".

Rareş Bogdan şi-a prezentat scuze faţă de telespectatori, ascultători şi colegi pentru că au fost nevoiţi să treacă prin această polemică. 

"Le cer scuze telespectatorilor, ascultătorilor şi colegilor că au trebuit să treacă prin asta! Continuăm împreună lupta împotriva “ciumei roşii”, de pe ultima baricadă a libertăţii şi demnităţii! Dragnea şi PSD trebuie opriţi din tentativa de a captura statul român. Noi împreună putem contribui la asta!", a scris realizatorul. 

"Jocuri de putere cu Rareş Bogdan" este difuzată de duminică până joi, în intervalul orar 21.00-1.00. 

Marţi seară, Rareş Bogdan a cerut în direct demisia directorului postului, Edward Pastia, din cauză că invitaţii săi obişnuiţi Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu au fost interzişi pe post. Miercuri, Cozmin Guşă i-a transmis printr-un SMS că este suspendat de pe post. În replică, Bogdan a afirmat că dacă nu i se va permite accesul în platou, va considera că televiziunea s-a despărţit de el şi de echipa sa. În ediţia de joi a emisiunii "Jocuri de putere", patronul televiziunii a vorbit despre "trompetele lui Coldea" infiltrate în interiorul postului în calitate de invitaţi.

În ceea ce priveşte decizia de a-i interzice la Realitatea TV pe Oana Stănciulescu şi pe Oreste Teodorescu, Cozmin Guşă a spus pe post că aceasta rămâne valabilă. 

Oana Stănciulescu a scris pe Facebook: "Pentru mine Realitatea este un capitol încheiat. Am luat decizia în urmă cu două săptămâni. Din decenţă, nu am făcut niciun fel de declaraţii. Dar pentru că s-au făcut tot felul de insinuări la grămadă, vreau să precizez că nu am nimic de a face cu ce s-a spus în spaţiul public în ultimele zile. Sunt ziarist de aproape 30 de ani şi în tot acest timp am luptat pentru principiile în care cred. Şi rămân consecventă cu ele".

De altfel şi Oreste Teodorescu a anunţat că nu va mai fi prezent la Realitatea TV. 

"Mă bucură enorm reîntoarcerea lui Rareş la emisiunea care-i aparţine! Întotdeauna am spus ca Realitatea fără el nu poate exista, el fără ea da! (..) Pentru mine a fost un privilegiu, o încântare şi o mare onoare să particip la dialogurile cu el şi cu admirabilii săi invitaţi! (...) Precizez că nu am avut niciun contract cu Realitatea, am venit timp de cinci ani exclusiv din credinţă că împreună cu el şi alături de cei mai oneşti jurnalişti şi analişti politici putem oferi românilor o platformă împotriva corupţiei, ticăloşiei, mafiei politice, pentru susţinerea statului democratic, şi a orientării ţării noastre către valorile şi principiile lumii civilizate! (...) Eu am decis însă, în lumina ultimelor zile să renunţ la a mai fi prezent la Realitatea TV, un post care nu mă mai reprezintă de ceva vreme încoace! Voi fi prezent întotdeauna, fără nicio altă condiţie atunci când Rareş mă va solicita, oriunde în altă parte!". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.