Raluca Turcan a dat asigurări că Muzeul Naţional de Artă din Timişoara nu va fi desfiinţat, în urma ordonanţei privind reorganizarea instituţiilor. Ministrul Culturii a adăugat că acest muzeu are potenţialul de a deveni unul dintre cele mai frumoase muzee din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cred că Muzeul de Artă din Timişoara are o cale foarte frumoasă înainte şi are toate atuurile pentru a se dezvolta. Această expoziţie e un impuls, un imbold unicat aproape, nu multe muzee din ţară au această ocazie să găzduiască o expoziţie de anvergură internaţională. Deci a primit un impuls cu această expoziţie şi faptul că a putut să o găzduiască este o dovadă a credibilităţii şi a îndeplinirii unor condiţii de excepţie”, a declarat Raluca Turcan, sâmbătă, la Timişoara.

Ea a dat asigurări că Muzeul Naţional de Artă din Timişoara nu se va desfiinţa.

„Muzeul Naţional de Artă Timişoara nu se va închide. Am fost şocată să văd că în continuare, şi după ce a fost prezentat proiectul de lege în Parlament, prin angajarea răspunderii, încă mai există zvonistică legată de desfiinţarea acestui muzeu. Nu doar că nu se va închide, cu această expoziţie, cu sprijinul de la consiliul judeţean care a fost consistent şi pentru această expoziţie, are potenţialul de a deveni unul dintre cele mai frumoase muzee din ţară”, a mai transmis Turcan.

Potrivit ordonanţei privind reorganizarea instituţiilor, acele instituţii care au mai puţin de 50 de angajaţi ar putea fi desfiinţate sau comasate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.